Designweek

In de week van 30 januari tot en met 2 februari 2018 vond op onze school  voor het eerst in onze historie de DesignWeek @Montessorischool Beverwijk plaats! Op naar een duurzame samenleving met 21e eeuwse vaardigheden.

 

Wat is het?

In vier verschillende labs gingen onze leerlingen aan de hand van leuke en uitdagende opdrachten vier dagen lang kennismaken met de 21e eeuwse vaardigheden als:

- programmeren

- computational thinking

- design thinking

 

Tijdens deze week werd er van peuter tot en met 8e groepers aan een Duurzame Design Challenge gewerkt rond het thema: “Hoe zorgen we voor een schoon Beverwijk?”. Met behulp van design thinking zijn de kinderen aan de slag gegaan om voor deze uitdaging mooie oplossingen te vinden. Creatief denken, je verplaatsen in een ander, samenwerken en uitproberen stonden hierbij centraal. Ook kwamen de kinderen er achter dat zij invloed kunnen hebben op een duurzame samenleving.

De DesingWeek werd afgesloten met een open huis op vrijdagmiddag. Ouders, opa's, oma's, vrienden en kennissen kwamen langs om al het geproduceerde te bewonderen. Van eigen app's tot prachtige robots. Leuk om te vermelden is ook dat de gemeente Beverwijk goed vertegenwoordigd was via wethouder Doorenbos en Brenda Keur.

 

Media
  • IMG_6634.jpg
deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl