Peuternieuws!

Afgelopen maand hadden de peuters het thema : Lente

De groep hebben we weer mooi versierd met raamstickers. Omdat de Paasdagen in aantocht waren, en het ook mooi aansloot op het thema, konden de paasversieringen niet achterblijven.
We lazen voor uit het boek: We hebben er een geitje bij'.  Een leuk boek over de boerderijdieren waarbij we de dierengeluiden konden oefenen en er samen achter komen hoe al die kleine babydiertjes toch genoemd worden.
We hebben weer een heleboel leuke activiteiten met de kinderen ondernomen en er is weer druk geplakt, geknutseld en gekleurd. Zo hebben we mooie bloemetjes gemaakt door pipetjes met kleurstof te vullen, en deze uit te druppelen over een koffiefilterzakje. De peuters vonden het reuze interessant en vonden de kleurtjes die zich vermengden en uitbreidden over het filterzakje erg mooi om te zien.

We hebben een schapenkleurplaat met grote klodders scheerschuim 'wol' gegeven. Dat voelde gek!  Sommige peuters waren eerst wat voorzichtig, en sommigen vonden het meteen heerlijk om mee te spelen, te voelen en over de schaapjes uit te smeren.  Ook zijn de koeien gemolken op de groep. Een wegwerphandschoen vol water was een heuse koeien uier en de kinderen mochten om de beurt de koe komen melken, terwijl er liedjes werden gezongen over de boerderijdieren.

Ook hebben we bonen 'geplant'. We hebben natte watjes in een plastic zak gedaan en daar boontjes bij gestopt. De kinderen hielpen hier druk bij en vonden het erg leuk om te doen en te helpen. We hebben een mooi plekje voor het raam uitgezocht en de zakjes daar samen opgehangen.  En inderdaad, na een week geduldig wachten groeiden er kleine plantjes uit de bonen. Inmiddels zijn ze zo lang dat we moeten gaan bedenken wat we er nu mee gaan doen!

Ons thema is afgesloten met een groot paasontbijt, iedereen bracht zijn eigen ontbijtje mee en we hebben heerlijk gesmikkeld van een gezellig ontbijt op de groep.
Uiteraard had de paashaas ook nog eitjes verstopt in de gymzaal die we met alle peuters zijn gaan terugzoeken.  Gelukkig hebben we ze allemaal weer terug gevonden en kregen de kinderen allemaal een deel van 'de buit' mee naar huis. We hopen dat jullie allemaal hele fijne Paasdagen hebben gehad.

Vanaf volgende week beginnen we met het nieuwe thema 'Wat heb ik aan?'.   Aan alle ouders hebben we nog een vraag. Zouden jullie willen nakijken of er een extra setje reservekleding in de tas van uw kind zit? Mochten de kinderen door spelen met de waterkraan of een ongelukje schone kleding nodig hebben, dan is het erg fijn dat dit hun eigen passende kleding is. Alvast bedankt!  

Media
  • Image59d55b0066c14d88bc0a5f21a9cc4712.jpg
deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl